مشکلات رایج دستگاه کپی
سالها از زماني كه دستگاه كپي يا همان فتوكپي، اختراع و در بازار عرضه شد، ميگذرد. با پيشرفت تكنولوژي، اين دستگاه نيز تغيير ميكند و قابليتهايي به آن اضافه ميشود. دستگاه كپي يكي از وسايل ضروري شركتهاي بزرگ و دفترهاي فني است. امروزه دستگاههاي كپي در انواع مختلفي؛ آنالوگ، ديجيتال، چندكاره و دستگاه كپي تحت شبكه در بازار به فروش ميرسند.
كساني كه با دستگاه كپي كار ميكنند، حتما با مشكلاتي و خرابيهايي كه در طول زمان ممكن است براي دستگاه كپي به وجود بيايد روبهرو شدهاند و راهكارهايي را نيز براي برطرف شدن مشكلات پيش آمده انجام دادهاند. در اين مطلب قصد داريم درباره خرابيهايي كه ممكن است براي يك دستگاه كپي به وجود بيايد و روشهای تعمیر آن صحبت كنيم.
انواع خرابی دستگاه کپی
همانطور که گفتیم، دستگاههای فتوکپی در مدلهای مختلفی وجود دارند. هر کدام ممکن است دچار مشکلی شوند و راههای برطرف کردن و تعمیر کردن این خرابیها در دستگاههای مختلف، متفاوت است. در ادامه به برخی از مشکلاتی که در اکثر دستگاههای کپی ممکن است با آن مواجه شوید، اشاره میکنیم.
- گیر کردن کاغذ درون دستگاه
این مشکل در بیشتر دستگاههای کپی اتفاق میافتد. گیر کردن کاغذ ممکن است به دلیلهای گوناگونی اتفاق بیافتد. ممکن است کاغذ به صورت درست در دستگاه قرار نگرفته باشد، یا به دلیل ناسازگاری ابعاد کاغذ با دستگاه فتوکپی کاغذ جمع شود. گاهی اوقات تنظیمات دستگاه تغییر کرده و کاغذ در دستگاه گیر میکند. همچنین بعد از گذشت زمان، بر اثر گرد و غبار، ممکن است دستگاه توقف کند. در این حالت دستگاه را تمیز کرده و بعد کپی بگیرید.
زمانی که کاغذ در داخل دستگاه گیر کرد، ابتدا آن را خاموش کنید و بعد به صورت دستی کاغذ گیر کرده را از دستگاه خارج کنید. بعد از خارج کردن کاغذ، تنظیمات دستگاه کپی را بررسی کرده و آن را تنظیم کنید و سپس کپی بگیرید.
اگر باز کاغذ در دستگاه گیر کرد، مشکل از جای دیگر است، در این صورت از یک متخصص برای تعمیر پرینتر کمک بگیرید. برخی از متخصصها و مراکز خدماتی، تعمیر دستگاه کپی در محل را انجام میدهند و در وضعیت این روزهای شیوع بیماری کرونا، بهتر است در خانه بمانید و از این مراکز برای تعمیر دستگاه کپی خود استفاده کنید.
- چاپ خطهای اضافی روی کاغذ
برخی اوقات، روی کاغذهای کپی، خطهای افقی یا عمودی سیاه رنگی چاپ میشود. این مشکل به دلیلهای گوناگون به وجود میآید. وجود مواد خارجی روی اسکنر یا آینه دستگاه، خراب شدن قطعه درام یا تیغه آن، برخی از این مشکلات است.
برای برطرف کردن این مشکل، اسکنر و آینه دستگاه را تمیز کنید. بعد از تمیز کردن اگر هنوز خطهای اضافی روی کاغذ چاپ میشدند، مشکل جای دیگری است و باید قطعهای تعویض شوید یا بخش خراب دستگاه تعمیر شود. این کار را به یک متخصص بسپارید. بهتر است به نمایندگی تعمیر پرینتر برند خود بروید.
- خرابیهای کارتریج
دستگاههای کپی، دارای کارتریج تونر یا جوهر هستند. این کارتریج مانند کارتریج پرینتر عمل میکند. ممکن است تونر یا جوهر کارتریج کم یا خالی شده باشد. به همین منظور ابتدا کارتریج را بررسی کنید تا از میزان تونر و جوهر آگاه شوید. اگر تونر یا جوهر تمام شده بود، آن را شارژ یا تعویض کنید.
ممکن است درام کارتریج کثیف یا دچار مشکل شده باشد. درام کارتریج یکی از قطعههای حساس کارتریج است. ابتدا درام کارتریج را با دقت تمیز کرده و بعد از جاگذاری کارتریج، دوباره کپی بگیرد. در صورت وجود مشکل باید نسبت به تعویض، شارژ یا تعمیر کارتریج اقدام کنید. برای تعمیر دستگاه کپی در تهران، میتوانید از فروشگاههای معتبر استفاده کنید.
- مچاله شدن کاغذ
در برخی اوقات کپی گرفتن، کاغذ علاوه بر گیر کردن، مچاله میشود. این یک مشکل اساسی و بزرگ برای کسانی است که دستگاه کپی سر و کار دارند. در بیشتر مواقع مچاله شدن کاغذ بر اثر نقصی در غلطکهای خروجی اتفاق میافتد. رطوبت موجود در سینی کاغذ، میتواند یکی از عوامل مچاله شدن و چین خوردن کاغذ باشد. بعد از برطرف کردن این مشکلات، کاغذ نباید در دستگاه کپی مچاله شود.
- کپی تیره یا بسیار روشن
این مشکل در بیشتر اوقات به دلیل نداشتن تعادل در کنترل چگالی، به وجود میآید. دستکاری تنظیمات روی تنظیم نبودن کنترلهای چگالی تاثیر میگذارد. این تغییرات و تنظیم نبودن چگالی، باعث میشود تا دستگاه کپی متنها و تصاویر را یا بسیار روشن و کمرنگ یا بسیار تیره چاپ کند. بعد از اینکه تنظیمات را به حالت اولیه برگردانید، دوباره کپی را انجام دهید، اگر همچنان این مشکل وجود داشت، عمر درام دستگاه کپی به پایان رسیده است. این مشکل باعث میشود تا تونر به درستی عمل نکند. بهتر است نسبت به خرید تونر جدید یا تعویض درام اقدام کنید.
روشن بودن متون یا تصاویر، در برخی مواقع به دلیل نبودن تونر یا کم بودن آن است. در این صورت باید میزان تونر را بررسی کرده و شارژ کارتریج را انجام دهید.
- پدیدار شدن لکههایی روی کاغذ
به خروجی دستگاه کپی دقت کنید؛ اگر هر بار موقع کپی گرفتن یک یا چند لکه در نقطه خاص چاپ شود، در این صورت به احتمال زیاد مشکل از آینه یا شیشه دستگاه کپی است. برای رفع این مشکل، آینه یا شیشه دستگاه فتوکپی را تمیز کنید. اگر این لکهها در هر بار کپی گرفتن در نقطههای مختلف چاپ شود، مشکل از درام است و باید درام بررسی شود.
وجود یک تا چند لکه روی کاغذ میتواند بر اثر موارد مختلفی باشد. کاور اصلی یا فیدر خودکار سند به درستی پایین نیامده باشد، تراکم روی درجه بسیار تیره تنظیم شده و لکه دار بودن شیشه اصلی و ناحیه اسکن، از جمله مواردی است که باعث ایجاد لکههایی روی کاغذ میشود.
- کپی نگرفتن دستگاه
گاهی اوقات، با بررسی همه عوامل، مثل اتصالهای برقی دستگاه کپی، کارتریج، تنظیمها، درست قرار دادن کاغذها، بعد از وارد کردن دستور کپی، دستگاه کپی نمیگیرد. این مشکل به دلایل مختلفی ممکن است به وجود بیاید. در درجه اول، امکان دارد دستور کپی اشتباه ارسال شده باشد، که به خاطر تغییر اسم و توجه نکردن به حالتهای پیش فرض دستگاه اتفاق میافتد. در صورت بررسی و برطرف نشدن این مشکل باید دستگاه کپی توسط تعمیرکار معتبر انجام شود.
- آسیب دیدن دستگاه کپی
ممکن است دستگاه فتوکپی بر اثر اتفاقی مانند، افتادن یا برخورد جسم سنگین، ریختن مایعات یا نوسانات برقی آسیب ببیند. در این صورت اگر دستگاه عملکرد درستی نداشت، باید به متخصص مراجعه کنید.
این موارد تنها برخی از مشکلات و خرابیهای دستگاه کپی است. مشکلات دیگری برای دستگاه کپی به وجود میآید که برای رفع این مشکلها بهتر است از افراد متخصص کمک بگیرد.
تعمیر دستگاه کپی در محل
این روزها، نحوه ارائه خدمات تغییر کرده و بسیار آسان شده است. اگر امکان رفتن به مراکز تعمیر را ندارید، میتوانید از خدمات و سرویسهای برخی از مراکز در محل استفاده کنید. تعمیر دستگاه کپی در محل، باعث سرعت بخشیدن به کارهایتان میشود و با خیالی آسوده میتوانید مشکل دستگاه کپی خود را در سریعترین زمان حل کنید.