دسته‌بندی وبلاگ
جستجو در وبلاگ

با مشکلات رایج کارتریج تونرها آشنا شوید

نوشته شده در تاریخ5 سال پیش 738
دوست داشتن0

اگر کمی در اینترنت جست‌وجو کرده باشید حتما متوجه یک مساله شده‌اید، که بسیار درباره کارتریج تونرها صحبت شده و هر کدام درباره آن‌ها صحبت‌هایی داشتند. اما شاید برای‌تان سوال پیش آمده که چرا بیشتر درباره این قطعه از پرینتر صحبت شده، علت آن اهمیت کارتریج تونر است. بله، کارتریج تونر مهم‌ترین قطعه پرینتر است و در زمان کار با دستگاه‌های چاپگر بسیار با آن سر و کار دارید.

laserjet cartridges problem

پرینتر از قطعه‌های مختلفی ساخته شده که هر کدام وظیفه‌ای را برای اجرا شدن پرینت به عهده دارند. کارتریج تونر و قطعه‌های داخلی آن بخش مهم پرینتر هستند و بدون آن نمی‌توانید پرینت را انجام دهید. حال باید بدانید که در هنگام کار کردن با کارتریج تونر ممکن است با مشکلاتی روبه‌رو شوید. در این مقاله قصد داریم درباره بیشترین مشکلات رایج کارترین تونرها که برای اکثر آدم‌ها اتفاق می‌افتد صحبت کنیم. البته در مقاله «چرا عملکرد کارتریج تونر پایین می‌آید؟» درباره عواملی که باعث پایین آمدن عملکرد کارتریج تونر می‌شود، صحبت کردیم و خیلی بهتر می‌شود که برای تکمیل اطلاعات خود حتما این مقاله را بخوانید. برگردیم به موضوع این مطلب، در ادامه بیشترین مشکل‌های کارتریج تونر را توضیح می‌دهیم.

مشکل‌های درام کارتریج تونر

بیشترین مشکل کارتریج تونر و شایع‌ترین آن‌ها مربوط به درام کارتریج تونر است. هما در مقاله «درام کارتریج چیست» درباره درام توضیح دادیم، همانطور که در این مقاله خواندید درام یکی از حساس‌ترین بخش‌های کارتریج تونر است، این قطعه دارای یک تیغه پاک‌کننده به اسم وایپر بلید است که تونرهای باقی مانده روی سطح درام را پاک می‌کند. زمانی که درام و یکی از اجزای آن مثل وایپر بلید یا یونیت درام (OPC) درست کار نکنند و در شرایط بدی باشند، منجر به پایین آمدن کیفیت چاپ می‌شود.

drum cartridges

در زیر به برخی از مشکلاتی که برای درام کارتریج تونر ایجاد می‌شود، اشاره می‌کنیم.

1- ایجاد خط عمودی روی صفحه چاپی: اگر زمانی که صفحه‌ای را پرینت می‌گیرید، شاهد چاپ خط عمودی مشکی روی صفحه بودید، بدانید سطح درام خراشیده شده است. این خراش ممکن است بر اثر یک جسم خارجی ایجاد شده باشد یا اثر تونر روی وایپر بلید زمان چرخش آن باعث شده یک حلقه در اطراف درام ایجاد شود.

2- وجود نقطه‌هایی مساوی روی پرینت: این علامت هم یعنی خراشی روی سطح درام وجود دارد، به این نوع خراش به اصطلاح pinhole گفته می‌شود. این نقطه‌ها که معمولا 4تا هستند، در فواصل مساوی از هم روی کاغذ چاپ می‌شوند. برخی از این پین هول‌ها ممکن است براساس یک جسم خارجی یا خشک شدن تونر روی درام ایجاد شده باشند. کافی است، درام را دستمالی لطیف و بدون پرز تمیز کنید.

3- چاپ نقطه‌هایی به صورت یک نوار افقی: وجود همچین علامت‌های در صفحه چاپی نشان از اتصالی در فوم رول PCR است. در این حالت، نقطه‌هایی به شکل پین هول و نوارهای افقی در سراسر صفحه را مشاهده می‌کنید.

4- چاپ لکه‌هایی از تونر یا جوهر به صورت عمومی: در این حالت پوشش درام بر اثر در معرض قرار گرفتن آن با نور خورشید آسیب دیده است. این لکه‌ها در فاصله‌هایی مشخص که معمولا 4 لکه هستند روی صفحه چاپ می‌شوند. این را باید بدانید که درام به نور خورشید بسیار حساس هست و اگر به مدت طولانی در معرض نور خورشید باشد آسیب جدی می‌بیند.

5- وجود خط‌های نازک در فواصل مساوی: اگر این خط‌ها به اندازه محیط پیرامون درام باشد، به این معناست که وایپر پلید دچار خراش شده است. این اتفاق زمانی که از پرینتر استفاده‌ای نمی‌کنید، می‌افتد، در این حالت وایپر بلید روی درام در حالت استراحت است. این اتفاق بر اثر گرما هم ممکن است اتفاق بیافتد.

6- وجود نوارهای سیاه به شکل تایر در سمت راست و چپ صفحه: این مشکل زمانی رخ می‌دهد که پوشش درام در حال نازک شدن است. این حالت مثل شن‌های باد خورده رو صفحه نمایان می‌شود.

در بالا به مشکلات رایجی که برای درام اتفاق می‌افتد اشاره کردیم. حال برای یک قطعه دیگر وایپر بلید نیز مشکلاتی به وجود می‌آید، در زیر از مشکلات وایپر بلید می‌گوییم.

مشکل‌های وایپر بلید

همانطور که در بالا گفتیم، وایپر بلید یک قطعه از کارتریج تونر و وابسته به درام است. این قطعه تونرهای باقی مانده از سطح درام را پاک می‌کند. در پایین به چند مشکلی که برای وایپر بلید به وجود می‌آید می‌پردازیم.

blade cartridge

1- وجود خط نازکی در پایین صفحه: اگر همچین خطی را روی صفحه خود دیدید، بدانید که وایپر بلید دچار بریدگی شده و نمی‌تواند به خوبی سطح درام را از تونرهای باقی مانده پاک کند.

2- خاکستری بودن صفحه چاپی: زمانی که چنین شاهد همچین چاپی بودید، بدانید که وایپر بلید به درستی در جای خود قرار نگرفته یا اینکه قدیمی شده است. در صورت هر کدام از این موارد، وایپر بلید به درستی نمی‌تواند سطح درام را از تونر پاک کند. وایپر بلید قدیمی سفت می‌شود و در نتیجه سطح درام به خوبی توسط این قطعه پاک نمی‌شود. اگر پلاستیک وایپر بلید رو به زرد شدن برود، یعنی این قطعه قدیمی شده است.

3- گیر کردن درام: زمانی که وایپر بلید به نرمی کار خود را انجام ندهد، درام گیر می‌کند و نمی‌تواند کار خود را انجام دهد. وایپر بلید به درام فشار می‌آورد و اگر این قطعه به نرمی کار نکند به درام فشار آورده و به آن می‌چسبد و در نهایت درام گیر می‌کند. برای برطرف کردن این مورد باید از نیروی انسای برای چرخش آن استفاده کنید. این اتفاق با سر و صدای زیادی از پرینتر همراه است.

مشکل‌های مگنت رولر

مگنت رولرها کار انتقال تونر از محفظه به درام را برعهده دارند. این کار با استفاده از اتصال الکتریکی در انتهای مگنت صورت می‌گیرد، این اتصال برای تقویت کردن جاذبه مغناطیسی است. برای اینکه این اتفاق بیافتد مگنت رولرها یک پوشش آلمینیومی دارند که با جاذبه مغناطیسی تونر را به دارم می‌رساند. این پوشش که سیاه رنگ است از مواد مختلف رسانا ساخته می‌شود. گاهی برای این مگنت رولر مشکل‌هایی به وجود می‌آید که در فرآیند انتقال تونر به درام اختلال‌هایی ایجاد می‌کند. در زیر به این مشکلات اشاره می‌کنیم.

magnet hp 83a

1- کم رنگ شدن چاپ: اگر چاپ شما کم رنگ و محو است دلایل مختلفی ممکن است باعث این موضوع شده باشند. یکی از دلیل‌های اصلی آن ساییده شدن مگنت است. همانطور که در بالا گفتیم مگنت از پوشش سیاه رنگی پوشیده شده که بر اثر استفاده زیاد سابیده می‌شود. این سابیدگی باعث نازک شدن پوشش مگنت می‌شود و تا جایی پیش می‌رود که این پوشش از بین می‌رود. این موضوع باعث می‌شود که برای جذب تونر و انتقال آن به درام مشکل به وجود بیاید.

2- چاپ حفره‌های سفید روی کاغذ: این مشکل زمانی به وجود می‌آید که پوشش مگنت خراشیده شده باشد. خراش‌های کوچک زیاد مشکل‌ساز نیستند اما وجود خراش‌های بیشتر یا جمع شدن آن‌ها در یک جا باعث ایجاد حفره‌های سفید رنگ در چاپ می‌شود.

3- انجام عمل چاپ به صورت یک در میان: جریان از پرینتر توسط اتصالات مگنت به پوشش سیاه رنگ مگنت می‌رسد. گاهی برای این اتصالات اتفاقی می‌افتد؛ به طور مثال خم می‌شود و شکل خود را دست می‌دهد. در این صورت جریان الکتریسیته بیش از حد یا به صورت نادرست انتقال می‌یابد و در نتیجه باعث چاپ صفحه‌های خالی یا چاپ صفحه‌‌های کم رنگ می‌شود.

مشکل‌های فوم رول PCR

این قطعه در واقع غلتکی است که جریان را به درام انتقال می‌دهد. حتما برای‌تان سوال پیش می‌آید که کار فوم رول چیست؟ فوم رول یک شارژ اولیه روی درام به صورت یکنواخت ایجاد می‌کند و بعد از انجام چرخش، باقی مانده شارژ را از سطح درام پاک می‌کند تا سطح درام را برای شارژ بعدی آماده کند. همانطور که متوجه شدید، فوم رول دو کار را انجام می‌دهد و برای همین مشکل در این قطعه باعث ایجاد مشکلاتی در پرینت می‌شود. این مشکل در فصل سرد و مکان‌های مرطوب به دلیل ایجاد استاتیک، بیشتر بروز می‌کند. حال که از کارآیی این قطعه اگاه شدید، ببینیم چه مشکلاتی در صورت به وجود آمدن ایراد در این قطعه بروز پیدا می‌کند.

1- به وجود آمدن سایه در چاپ: گاهی اوقات طرح چاپی در یک صفحه دو بار تکرار می‌شود، که به این حالت ایجاد سایه در چاپ می‌گوییم. به وجود آمدن سایه در چاپ به دلیل ایجاد مشکل در شارژ و جریان اتفاق می‌افتد. زمانی که پوشش فوم رول دچار عیب می‌شود، شاهد این حالت خواهید بود. این اتفاق ممکن است بر اثر استفاده بیش از حد مایع تمیزکننده یا گریس رسانا ایجاد شود.

2- به وجود آمدن سوراخ یا برش روی فوم رول: اگر روی فوم رول سوراخ یا برشی ایجاد شود، علامت‌های سیاه رنگی به صورت تکرار و فاصله‌های مساوی روی رولر نقش می‌بندد. این بریدگی‌ها در طول سیلندر درام باعث جذب بار اضافی شده و در نتیجه حجم تونر بیشتری توسط درام جذب شود. این مساله باعث چاپ یک نوار افقی روی صفحه خودش را نشان می‌دهد. به طور معمول به صورت 7 نوار در پایین صفحه چاپ می‌شوند.

3- پدیدار شدن نقطه‌های تصادفی: گاهی نقطه‌های سیاه رنگی در سطح سفید رنگ یا نقطه‌های سفید در سطوح سیاه پدیدار می‌شود. این اتفاق زمانی می‌افتد که پودر روان‌کننده زیادی به PCR چسبیده باشد.

مشکل‌های مگنت دولوپر

این دیگر چه قطعه‌ای است؟ احتمال دارد با شنیدن اسم مگنت دولوپر همچین سوالی برای شما ایجاد شود. این قطعه، شفت فلزی است که در میان یک غلاف از جنس لاستیک سیلیکونی با پوشش خاص قرار گرفته و باعث دخیره و آزاد شدن شارژ الکتریکی می‌شود. کار مگنت دولوپر بسیار شبیه مگنت است، هر دوی این قطعه‌ها به انتقال تونر از محفظه به درام کمک می‌کند، تنها در نحوه جذب تونر متفاوت هستند. مگنت دولوپر از بار الکتریکی و مگنت از بار مغناطیسی برای انتقال تونر استفاده می‌کنند. حال نوبت مشکلاتی است که در این قطعه ایجاد می‌شود و در نهایت باعث اختلال در کار کارتریج تونر می‌شود.

1- کم رنگ شدن چاپ: همانطور که از ابتدای این مقاله همراه‌ ما بودید و خواندید، کم رنگ شدن چاپ براساس عوامل مختلفی ایجاد می‌شود، یکی از آن‌ها مگنت دولوپر است. این اتفاق زمانی رخ می‌دهد که سطح رولر کثیف یا سایده شده باشد، پوشش روی رولر بر اثر استفاده زیاد یا عوامل دیگری مثل گرما، فشار نامناسب دکتر بلید (در قسمت انتهای مقاله درباره این قطعه توضیح می‌دهیم) یا مواد پوشش‌دهنده کثیف و نامناسب، دچار آسیب می‌شود. این مشکل باعث می‌شود که تونر کمتری به درام برسد و در نتیجه چاپ کم رنگ شود.

2- تیره شدن بیش از حد صفحه چاپی: این مورد بیشتر در مواقع استفاده از پاک کننده‌های نامناسب رخ می‌دهد. پوشش مگنت دولوپر طوری طراحی شده که برای جذب و دفع تونر تعادل را برقرار می‌کنند، زمانی که این تعادل به هم بخورد، در جذب تونر مشکل ایجاد می‌شود. این مواد پاک کننده بسیار قوی و سنگین هستند و اگر در انتخاب آن‌ها دقت نداشته باشیم، باعث از بین رفتن پوشش این قطعه می‌شود یا گاهی مقداری از آن روی سطح مگنت دولوپر باقی می‌ماند و در نتیجه باعث جذب بیشتر تونر شده و صفحه تیره چاپ می‌شود.

3- چاپ علامت‌های رنگی و تکراری: اگر علامت‌های را به اندازه محیط مگنت دولوپر به صورت مکرر روی صفحه چاپ شود، مشکل از این قطعه است. مگنت دولوپر دچار خراش شده است. این مشکل ممکن است بر اثر نیروی ناگهانی و یا آسیب روی سطح پوششی این قطعه اتفاق بیافتد.

مشکل‌های دکتر بلید

آخرین قطعه‌ای که ممکن است مشکلی برای کارتریج تونرها ایجاد کند، قطعه دکتر بلید است. در قسمت مگنت دولوپر به این قطعه اشاره کردیم. قطعه دکتر بلید میزان تونر را با استفاده از فشاری که روی مگنت یا مگنت دولوپر ایجاد می‌شود، کنترل می‌کند. یک قطعه فرسوده دکتر بلید باعث ایجاد حفره‌هایی روی سطح مگنت یا مگنت دولوپر می‌شود. در نتیجه خط‌های افقی در پایین صفحه چاپ می‌شود. همچنین فشار بیش از حد برای نصب این قطعه باعث انتقال تونر کمتر به رولر می‌شود و چاپ کم رنگی خواهید داشت. ساییدگی دکتر بلید باعث ایجاد ردهایی مثل تایر روی صفحه می‌شود.

ارسال نظر
پاسخ دهید
لطفا برای ارسال نظر وارد شوید.

فهرست

یک حساب کاربری رایگان برای ذخیره آیتم‌های محبوب ایجاد کنید.

ورود به سیستم

یک حساب کاربری رایگان برای استفاده از لیست علاقه مندی ها ایجاد کنید.

ورود به سیستم